27.10.2016 г., 15:33 ч.  

А носим имената на светците... 

  Поезия » Друга
736 2 8

 

Иван, Димитър, Георги или Петър –
във стадото овцете са различни*, 
и има две страни всяка монета –
един те мрази, другият – обича. 

По пътя към доброто тръни раснат.
И ти посял си част от тях... Не помниш, 
че не един добър човек бе разпнат, 
след опит да лепи строшени стомни...

Вратите се затварят. И залостват.
Душите имат праг на болка също.
Дали е уморен от прошки Господ
към всички, дето гръб са му обръщали...

Димитър, Георги, Петър и Иван...
На всички преброени са ни дните.
И докато се къпем във катран
си носим имената...
На светците. 

----------------------------------------------------

* – и черни, и бели.

 

Павлина Соколова
26.10.2016 г.

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??