Не унивайте хора добри,
всяко зло безнадеждно изтлява,
а след трудните, горестни дни
над неволите слънце изгрява.
Не хулете Отецът Небесен,
не изричайте скверни слова.
Той, животът не е звънка песен,
нито път сред уханни цветя.
Не забравяйте, как се мечтае,
не забравяйте, как се лети!
Искрометна комета чертае
звездолики, добри бъднини.
© Хари Спасов Всички права запазени