В пъстрия женски свят,
мелодичен, защуран,
от триста щуреца
под звездите бленуван,
пристъпи на шега.
Усмихна му се, запя…
Бе толкова искрен!
Славей върху розов трън
притисна сърцето…
С песен и радост умря.
„Бохем!“ – викна някой.
Една жена се присви.
Светлото намаля...
„Бохем!“ – поде тълпата.
Настана тъмнина.
© Росица Танчева Всички права запазени