12.07.2013 г., 20:24 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
432 0 1

 

 Детство

     В памет на Роска

 

Винаги към детството ме връщат

онези плачещи върби,

под които с теб зидахме си къща

от вода и пясък, и мечти.

 

Зидахме и вграждахме в нея

своят детски, неподправен свят

и вярвахме, че мечтите не стареят

белязани с любовен знак.

 

Винаги към детството ме връщат

онези, надвиснали над нас скали,

които с теб изкачвахме среднощем

и събирахме в тъмното звезди.

 

Винаги към детството ме връщат 

една чешма и минзухарено небе.

Бях тогава възрастен всъщност, 

а сега останал съм дете...

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??