2.01.2022 г., 15:43 ч.  

*** 

  Поезия » Друга
699 5 18

 

Не гледай, майчице със взор

над прага впит.

Тя няма да отвори днес вратата.

Ни утре, нито в следващите дни.

Напразно да си дойде ще я чакаш.

 

Тя няма да се върне… Няма. Няма.

Прегърна я небесният театър.

Кръвта от тази роля е проляна

напразно, преждевременно,ужасно.

 

Не знам защо жестокото отнемане

избира празниците. И нагарчат…

Безносата не си планува времето,

но винаги докосва безпощадно.

 

Удобно време няма за сбогуване.

И думите са все неподходящи.

Мълчание за сбогом е минута

събрала спомен,болка и изпращане…

ххх

 

На 02.01. почина от раните си братовчедка ми Даниела

с жестокост простреляна три дни преди това. Бог да я прости!

.

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??