3.03.2011 г., 13:12 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
594 0 0

Какво забравихте, какво проклехте -

една земя, отпила кръв от нашите деди

и напоена от сълзите; що се клехте

да я опазите, дори със смърт  да ви дари.

 

Защо се тупате в гърдите, вий какво сте дали,

деца отричащи се от геройски племена,

деца със ордени за храброст и медали,

избрали да се кръстят с чужди имена.

 

Забравихте защо се радваме

на тази сладка свобода -

ами защото хиляди са паднали

България да съществува на света.

 

И всеки ден, най-нагло лъжете:

-Приятели, ний мислим за народа

а  време е да си припомним думите,

на които длъжни сме:

„Смърт или свобода”.

© okinaf Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??