Кръстопът
Ето моя град и моето море
под невиждано, чуждо небе.
Къде съм аз сега
сред тези чудеса?
Какъв е този път
сред пустий горски рът.
Отговор в загадката не ще открия,
дори в мъглата да се скрия.
Но тя е мека и приятна,
макар напълно необятна.
Спасението е далеч от нея,
а да бягам не умея.
© Дафинка Всички права запазени