Мое родно, мило сèло,
ти в сърцето ми стоиш.
Като птиче дъх поело,
ти не спираш да трептиш!
Мое мило, китно сéло,
в мен те нося всеки ден!
С мен си ти на път поело,
стопляш пътя ми студен!
Мое мило, родно сèло,
моя радост в трудни дни.
Ти ме чакай, мое мило
и за мен недей, недей тъжи!
12. 01. 2021 г.
Пловдив
© Хари Спасов Всички права запазени