23.04.2020 г., 8:15 ч.  

Още сме живи 

  Поезия » Философска, Друга
460 0 1

Ние още сме живи, за здрви - не знам,

и на времето дишаме лютия дъх.

Изтъкани от нерви, с прегорял вече плам,

покореното хълмче записваме - връх.

 

Ние още сме тук, докога ли - не знам,

напористите млади ни туриха кръста.

Поколенската битка от Рая насам

взема жертви - жътварка чевръста.

 

Ние още сме тук и защо ли, не знам,

сме се вкопчили здраво в живота.

И вървим все натам, все натам

къмто нашата малка Голгота.

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??