10.05.2022 г., 9:55 ч.

А днес гасят се род и дом, и сили 

  Поезия » Строги форми
425 6 10

Душите неразлистена са книга
по-чиста  от сълза на  пеленаче,
тъмата безпросветна е обаче,
където просветление не стига.

 

А знание познали най-подир  
и светлата магия на словата,
поведе ни към радост непозната,
в нозете легна целият Всемир.

 

И няма безпросветност и робия
един народ по-силен и от лъв,
към знание и мъдрост тръгна пръв...
Какво ли бъднините ще разкрият?

 

А днес гасят се род и дом, и сили,
за лъвове – челата преклонили...
 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??