15.08.2008 г., 7:17 ч.

А синеока е на вятъра молитвата... 

  Поезия » Друга
852 0 24
 

 

А синеока е на вятъра молитвата...

                              На всички Марии - Магдалени честит имен ден!

 

Мария,

камбаните отмерват разстояния,

и изпод стъпките тревата пак расте...

Мария,

със тебе и след теб началото

остава във усмивка на дете...

Мария ,

завършекът на пътя  не е края,

а може би промяна  на посоката...

Мария,

защо ли са облечени в  кафяво

зениците на синеоката?

Мария,

нашепва вятърът:  "Доброто не забравяй.

На трънените пътища прости..."

Мария,

сълзите ти са мигове в кафяво,

а синеока е на вятъра молитвата...

 

15.08.2008 г.

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??