24.01.2009 г., 17:15 ч.  

А ти ми завеща сезони самота 

  Поезия » Друга
690 0 1

 

А ти ми завеща сезони самота

 

А ти ми обеща, че ще се върнеш с пролетта.

Но ето, тя дойде с писъка на прелетните птици,

с аромат на диви цветове и с ярко слънце в косите.

 

Но пред моята врата така и никой не се спря.

А чакахте с едно цвете в ръка, с топлата усмивка на уста

да стоплиш моята застинала от чакане душа.

 

А ти ми обеща, но не се завърна и с вятъра на есента.

И птиците отново с крясък отлитаха далеч на Юг,

но аз не обещавам да продължавам да те чакам тук.

© Катя Чортова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът не събуди в мен емоция,защото е написан много бедно и ограничено.
    Ако го преработиш... може би ще се върна да го прочета пак!
Предложения
: ??:??