На малката Никол, убита от баща си
Болеше ли те, миличка?
Можа ли
през ужаса да видиш,
как баща ти
ръка издигна. И без капка жалост
заби във тебе ножа? -
Многократно!
Обесил се.
Но няма да изкупи
ни капчица невинна твоя кръв.
Завинаги ще си виси на клупа
душата му,
разпъната на кръст.
© Елица Ангелова Всички права запазени