21.10.2008 г., 22:38 ч.

............. 

  Поезия » Друга
555 0 1
В мрака на чуждия град те преоткривам, в нощните светлини и спомените лишни...
В чуждите лица те съзирам, в сънищата и сълзите...
По улиците празни тебе търся, по улиците бродя и ридая...
Търся мъничка причина тебе да забравя и от сърцето си да те откъсна...
Всеки ден от тебе бягам и все с лицето ти събуждам се...
Далече съм аз, зная, далече, но все по-oбичам те!
Обичам те, защото те няма, обичам те, защото си някъде там,
притаил дъх, чакайки да се завърна (и как бих могла да не го направя),
обичам те и за чувствата ми друга дума няма,
защото ти направи от мен истински човек!
С тебе по-добра се чувствам, с теб наистина живея...
За мене ти си истината, вярата и пътя, по който искам да поема.
Преоткривам те, щом те няма, преоткривам те и виждaм
как скъп за мен си ти...
Търся те, виждам те, обичам те - с мен бъди!

© Миглена Генешка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей,стихотворението е страхотно.Послушай сърцето си и следвай човекът, за когото пишеш в стиха, защото ти го обичаш истински. ПОздрави!
Предложения
: ??:??