30.10.2024 г., 13:45 ч.

Агония 

  Поезия » Любовна
39 0 0

До твоята къща,
на завоя
зад дърветата се крия.
Страх обгръща
моята роля
и сценария го трия.

 

Не мога вече,
да играя,
да се правя на щастлив.
От теб далече
и след края
изхабен като молив.

 

Три сезона
екшън, драма.
Кой прецакан? Пак съм аз.
В грешна зона
бяхме двама,
да се лъжем донесвяст.

 

Бях на моста
всеки ден,
исках само да заспя.
Макар и доста
наранен,
пак готов да ти простя.

 

Аз си зная
как съм страдал
и че още ме държи,
как след края
съм си лягал
и заспивал във сълзи.

 

С телефона
във ръката,
будех се на всеки час.
Като икона
на стената
гледах твоята снимка аз.

 

Агония вече
е любовта.
Сладък спомен отпреди.
Каза, отсече:
“Край с това”
и всичко в мене нарани.

 

Нека спре
сърцето в мене.
На любов не се научи.
Нека умре
за нула време…
Всичко просто да приключи.

© Krischo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??