24.06.2008 г., 12:27 ч.

Ако 

  Поезия » Философска
618 0 14
 

Ако хладнеят мойте вени

и думите не бъдат точни,

ако изчезнат разпилени

последните опорни точки.

Ако треперещи нозете

не могат да улучат стремето,

ако отслабнали ръцете

стопят се в писъка на времето.

Ще замълчи вселенската утроба,

в съзнанието ми мрак ще загорчи,

в очуканата есен на живота

душата ми докрай ще изгори.

 

2001г

© Геновева Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??