4.11.2017 г., 16:08 ч.

Ако влезеш в Душата ми сега 

  Поезия » Друга
638 5 21

Ако влезеш в Душата ми сега

Когато горко заридае
таз тъжба що ми е в душата,
и лудост като атове се разиграе –
Демоните слизат за разплата…

Постилат в сърцето ми ложе –
„на дюшеци минават” – на война.
И ръфат – кой каквото може  –

от плът, от кръв, и от Душа.

И чувам  – трака зарът – до полуда –

играят табла – преситени, и от скука.
И душата ми подменят с друга  –

ако влезеш, Кого ли ще завариш тука?!

Не ги прогонвай, моля те –
но вземи им зара, свещ им запали –
ще ме проиграят на залозите,
а аз съм Вяра! Вярата ми откупи!

Не, не изсушавай ми сълзиците

поят Душата – след Опело да поникне,

прогорили до жарчица зениците

пепел торят – по „жътва” да възкръсне!
 

Душа в хербарий не съхне,

Дяволът, в нея дори да надникне –

не би могъл и къс да откъсне,

ако Сърцето ѝ, Бога обикне!

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??