27.04.2014 г., 20:44 ч.

Ако знаех 

  Поезия
651 2 10

 

Ако знаех, че утре ще свърши света,
всички песни в душата си щях да изпея,
всяка болка, обида и грях - да простя.
Малко повече може би щях да се смея...

 

Ако знаех, че утре ще свърши света,
премълчаните истини щях да разкажа,
вместо стихове аз за Любов да редя -
всяко чувство потискано щях да покажа.

 

Ако знаех, че утре ще свърши света,
бих събрала накуп всички стари предмети
и кибритена клечка ще хвърля над тях,
за да греят, там Слънцето дето не свети.

 

Ако знаех, че утре ще свърши света,
щях да бъда безумна, обичаща, смела...
и за ден на душата ми ще позволя
 да навакса това, дето съм ù отнела.

 

Ще отворя сърцето си за Любовта
като Феникс, възкръснал от пепел - красива.
 Ако знаех, че утре ще свърши света,
аз ще имам цял ден... за да бъда щастлива!

 

Павлина Соколова

/стихосбирка "Луностишия", 2011 г./

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??