13.06.2012 г., 11:45 ч.

Актрисата и нейният любовник 

  Поезия » Друга
3091 8 28

                                                               на П. Б.

Три сака забравен живот, съдрани от мъкнене,
на дъното – кадри от спомени, спят в нафталин,
тя плахо наднича във тях, когато небето замръкне,
когато луната без четка размаже нелепия грим.

И блесват следачите – две улични лампи сто ватови,
на нощния рунд светло сплитат снагите си в кръст,
булевардът е зала, кашонът мухлясал – сцена квадратна,
от завист звездите немеят, снишили в нозете ù ръст.

И с глас, овехтял от молитви, шепне на вятъра строфи,
а той я целува по устните страстно – перфектен партньор,
безшумно съблича балтона окъсан, намерен във кофата,
и дълго се люби с очите ù, додето откъсне два стона в минор...

А с изгрева свършва спектакълът, светлините догарят,
тя тръгва, прегърнала вятъра – своя любовник – към кея,
и мъкне три сака живот на просия, осъмва под фара...
Тя Бога намери в деня, в който Той си тръгна от нея.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??