28.02.2013 г., 7:33 ч.  

Алкохолно 

  Поезия
578 0 5

Да пием за неидващата радост, 

за полъха на скритите въздишки, 

за прехода на чезнещата младост,

превръщаща душите ни във мишки.

 

Да пием за пропуснатия шанс, 

за онзи, който няма да се върне, 

за болката, получена в аванс

от грешката, живота ни обърнала.

 

Да пием за изпросените думи, 

онези, дето чакаме напразно, 

онези, дето раждат се в ума ни, 

а после си умират неизказани.

 

Да пием за това, което търсим, 

но нямаме представа и къде е, 

за вярата, че няма да се съмне, 

дори когато утре изтрезнеем.

  

                      ****

 

И тази вечер, като си налееш, 

вкуси живота с нова мисъл:

че всъщност... нечия мечта живееш;

че всяко малко нещо има смисъл!

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??