16.06.2013 г., 12:10 ч.

Апел!!! 

  Поезия » Гражданска
463 0 2

Братя българи, настъпи
ден съдбовен, ден разделен!
Всичко свято, всичко скъпо
днес потъпкаха. Предела

на народната търпимост
шепа нагли мафиоти
днес прекрачиха. Не си ме,
майко, раждала, живота

на бездушен роб да влача
в оплячкосана държава!
И когато гарван грачи
и свиня се наслаждава

над останките ù, братя,
нека сетното достойнство
съберем в юмрук и пратим
цялото продажно войнство

на боклука. Нека братя
дрязгите си партизански
да забравим. О, елате
и „Стани юнак балкански...”

гордо пейте по площади.
В този попилян живот
нека, братя, без пощада,
отстоиме – стари, млади –
правото да сме народ!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??