9.06.2011 г., 11:22 ч.

Апокалиптично. На мен 

  Поезия » Пародии
677 0 1

удавих лицата ви

светли

в гнус от разковни истини

и одрана

и мръсна и грешна

нанейде залисах се

 

от мъртви води

река си направих 

към мръсни пориви да ме води

и аз

сляпо залутана въшла

край бреговете ù мътни забродих

 

закачих на тавана си черен

едно слънце окаляно

ръжда от мерзости низки да хване

та сивите ми погроми 

да помни окаяно

и на въглени тленни да стане

 

от тях и устните жадни

на сажди и пепел да съхнат

отворено сгърчени да не мълвят

а ръцете ми просяци

забързано бавно да пръхнат

почернели и празни нагоре висят

 

тялото ми

уличница безпардонна

по пътя да чертае нелепата си крива

и в гърча на танца си 

долен и грозен

долно и грозно да ме скрива

© Измислен съм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хаха, искрено се забавлих. По някакъв начин ми хареса този текст. Финалът кърти.
Предложения
: ??:??