Донесла съм дъжд на Канарските острови?
Донесох го, защото исках,
донесох го с всичките си безпокойства,
треперейки, чакащи да ги разплискам.
Разплисках ги. Върху очите ти холандски,
върху кожата, наркотично порочна,
върху мислите ти, типично амстердамски,
в които вписах се съвсем нарочно.
И в атлантическо безвремие
прераждам се с тебе безброй пъти.
Уж все последното ми вземаш
и все намирам нещо ново да влея в дъха ти.
28.11.2009г.
гр. Плая Дел Инглес
© Събина Брайчева Всички права запазени
Затова ще минат без мито!
Привет!