9.08.2011 г., 17:20 ч.

Август 

  Поезия » Любовна
1240 1 21

Тревата тихо пак ухае на звезди.

Душата ми пристъпя плахо боса.

Ръката - лястовица - в твоята гнезди,

погалена от руси сенокоси.


Един щурец за нас свирука полудял

мелодия така добре позната.

И синя нощ завива ни със лунен шал

сред сънната позлата на житата.


На лятото във скута аз и ти сами

заспиваме като деца щастливи.

В съня ни светъл пеперуден дъжд ръми

и август се усмихва закачливо.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??