1.09.2007 г., 15:51 ч.

Аз и Луната 

  Поезия
570 0 14
Самотна Луна се вглежда в очите ми,
а тя залепна - да мълчи.
Страх ме е до болка от бездумието,
от тишината - рана в сърцето кърви.

Звездици, светлинки в мрака,
проблясват в очното небе.
А Луната цяла нощ ме чака,
да пророня думи две.

И двете тъй сами и нежелани,
се гледахме, като на филм,
не се достигахме, за прегръдка съпричастна
само си протягахме ръце.

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??