11.07.2011 г., 9:24 ч.

Аз съм пясъкът... 

  Поезия » Друга
739 0 4

Днес и думите остро ми бягат...

Те без друго са пяна в морето.

Аз съм пясъкът, в мен се разлагат,

изпарявам ги право в небето...

Там е мрак. Вътре черни проклятия

в мараня опикават морала,

а молитви висят на разпятия.

Тъмнината се чувства тъй цяла...

Но картината не е такава...

И лъжовна е нейната цялост.

Тя е семе, което не става...

Тя е оргия в липса на зрялост...

Две светкавици чакат готови

да разцепят главата на мрака,

а пък в мене водата се рови.

Аз съм пясъкът, нищо не чакам...

© Ботьо Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно, силно, мъдро и зряло!
  • Уникално красиво!!!!
  • "Две светкавици чакат готови да разцепят главата на мрака"! Поразително!
  • Аплодисменти!Хубав стих!Но пясъкът ще дочака солената прегръдка на морска вълна, в която любовта ще отрони най- силната въздишка.
Предложения
: ??:??