25.08.2013 г., 18:03 ч.

АЗтрология 

  Поезия » Друга
778 0 4

                                                      Аз Аз Аз
                                                     Още един път Аз
                                                      Аз не съм ли този
                                                     дето каза Аз

                                                     Хиляда бездетни семейства
                                                     Изоставят майките си
                                                     Те съм ли Аз ли съм Те
                    
                                                     Четири хиляди секунди
                                                      До Аз преждевременно
                                                      Аз
                                                      Да - Аз ги преброих

                                                     
                                                     Орангутаните изчезват
                                                     Аз съм двадесет хиляди дуриана

                                                     Потребностите се увеличават
                                                     Аз - новото пристанище 
                                                     на пустинния храст

                                                     Тридесет и пет милиона
                                                      боледуват от СПИН
                                                      Аз - остра до неразбиране стена

                                                      Носорозите имат слабо зрение
                                                      И Аз - аз съм твърдият племенен вожд

                                                      Светът се променя в общ континент
                                                      Но  Аз разрежда мъглата

                                                      Всички повярваха
                                                      И тръгнаха в светли легиони

                                                      Присъних се в суха трева 

 

                                                                                 15.9.2008г.”Св.Константин”

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разредената мъгла ще принуди звездите да разсеят тези разбиващи настроения.
    И добре, че е АЗтрология и свършва тук, а не е АЗтрилогия....
    Здравей, здравей, здравей, Джак!
  • Този Аз много е видял и преживял!
  • Абе нищо не разбрах, ама ми напомни на едно изказване на Алф:
    "Довждане, мила Дороти! Довиждане, довиждане, довиждане! Дали не пропуснах едно "довиждане"?"
  • Доста широк кръгозор има този Аз.
Предложения
: ??:??