10.03.2017 г., 12:21 ч.  

Балада 

  Поезия » Пейзажна
622 6 22

Огряна от последните лъчи

на залеза в притихналия ден...

Спомни си с топлота за мен;

и просто малко помълчи.

 

Ще пърхат мислите с крила -

обзети от жадуван плен...

И мигът ще е свещен

ореол, заключил живите слова!

 

Ще те докосне и ще те гори

на небосвода тъмносин

звезда-самотница с един

зов от мислите ти повторим.

 

Луната мъдро ще те озари,

но ти едва ли ще заспиш...

Хоризонтът виното изпи

и пее в сънните гори...

 

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??