21.08.2013 г., 20:14 ч.

Балканска дивотия 

  Поезия » Гражданска
286 1 1

Балканска дивотия

Край яслата са - демагози,
необременени от морал,
които ни покриват с рози,
а зад гърба ни пръскат с кал...

Обсипват ни със думи мазни,
омайват нашите уши:
лъжата хубава ни блазни,
а Истината ни, горчи.

Народът ни все още вярва, 
от глупост или пък от страх?
Те работите тъй докарват,
че да не падне прах по тях!

С парите си ни корумпират!
И ние трябва да ядем!
А след това ни го завират,
докато да се разберем...

 

Нима туй не  е простотия?!
О, този глупав наш народ...
Каква Балканска дивотия,
за малко мъничък живот!


















© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • болезнено си прав, но нека не приравняваме цялата балканска шуротия с нашата. съседите сме ги задминали май само в това отношение
Предложения
: ??:??