29.05.2022 г., 22:15 ч.

Баща 

  Поезия » Гражданска
248 0 0

И времето плаче место не намира,

когато бащата безхлебен прибира,

поредна надежда издигнала замък,

срина със грохот камък по камък.

 

Главата пръска сълзи напират,

мислите блъскат у в ужас умират,

с какво ще зарадва в къщи децата,

животът с брадва подряза крилцата.

 

Зъбите стиснал юмруците свил,

носа си увиснал бащата е скрил,

място за слабост не му се полага,

радост- нерадост не може да бяга.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??