30.11.2014 г., 20:44 ч.

Бащината къща 

  Поезия » Друга
1634 0 0

Бащината къща

И спомням си, когато бях дете

как мама нежно ме прегръща,

и тичах със издрани колене,

прибирах се във бащината къща.

 

И вечер късно чувах аз,

как татко пак от работа се връща,

луната грееше над нас,

над нас, над бащината къща.

 

Аз помня старата череша,

градината със алени цветя,

и днес изгаря ме коптенжа 

да зърна пак тези лица.

 

Да си играя аз безгрижно,

дете да бъда пак,

да тичам из полята без да спирам, 

от сутрин чак до мрак.

 

И мама, татко да прегърна,

отново спомен ме обгръща,

когато пред камината стояхме,

у нас, във бащината къща.

 

Петя Петрова® 

© Петя Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??