30.03.2010 г., 19:31 ч.

Бащино наследство 

  Поезия » Друга
603 0 18

От тишината беше оглушал,

надеждите избодоха очите,

но коренът му беше оцелял,

звезди разсаждаше в лехите.

 

По старата асма гълчеше

и гроздето от птици пазеше,

децата, отлетели надалече,

„Ще дойдат” - тайно оживяваше.

 

Дари им цялото наследство -

градинка с райска ябълка,

все топли спомени от детство

и скрита бащина тъга.

 

За ток, вода – платена сметка,

ръждясал ключ, прегърбена врата,

икона стара на Света Петка,

две щайги, пълни със слънца.

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??