БАСНЯ
Излезе охлюв гол, на повърхността.
И лазеше на хората в краката.
Пропаднал някога във пропастта,
излезе. Влажна бе земята.
Пълзеше. С вдигнати "рогца".
Слузта се влачеше след него.
Крещеше: Аз съм на света,
най-великият. С велико его.
Но скоро слънцето изгря.
Радваха се всички хора.
Горкият! В дън земя се свря.
Слънцето за него, бе отрова.
© Ник Желев Всички права запазени
Благодаря, Електра!