19.04.2018 г., 21:12 ч.  

... 

  Поезия » Бели стихове, Друга
630 3 1

 

 

 

Бумерангът в каквито и ръце да попадне, каквито и да го хвърлят
се връща отново пак там откъдето е тръгнал.
В нощ или през мъгла без да вижда, глупакът пътят си знае
дори сърцето с нокти да си му изтръгнал.


Дори вечер едва когато се прибира сгромолясан от работа,
той тихо по пода скърцащ ще стъпва на пръсти.
Ще върви по коридора направо и после към кухнята,
и ще се старае колкото може никои да не събуди .

 

А там до печката ще лежи неговият матрак от спалнята,
с грижливо изгладени и сменени чаршафи.
Списък за пазаруване и сгънати за работа дрехи,
а в ъгъла свита самотата да я прегърне ще го чака

 

...едно вярно куче от болка и студ, като него трепереща.

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??