Броди по градове и села.
Единици са щастливи,
домове затваря с замах.
Няма милост.
Още не отворила очи,
сънливо поздравява и вече
търси нов клиент.
Не спира своя ход,
а уморени са душите.
Шегуват се дори със смъртта,
а трябва да са волни птици!
.
© Василка Ябанджиева Всички права запазени