31.10.2019 г., 18:58 ч.  

Белова 

  Поезия » Друга
523 5 8

Тази вечер ще си легнеш рано,
ще се смеят думите в съня си
ще разчиташ дълго по тавана,
черновата бледа на стиха си.

 

Любовта до скуката ще сложиш,
навик на верига пак ще влачиш.
Пред жената в теб ще се изложиш.
Тя не те е виждала да плачеш.

 

Тиха лудост слиза по пердето,
и засяда някъде отляво.
В чернова превръщаш и небето,
дъжд от съпричастност завалява.

 

И вбесено гълташ пак сълзите,
и вървиш изправена по стръмно.
Сваляш си сърцето от везните.
Белова*, написана по тъмно.

--------------------------------------------------
Белова- Последен вариант на ръкопис.
 
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??