17.09.2023 г., 21:17 ч.

Без душа 

  Поезия » Друга
154 1 0

Превърнах душата си във пепел…

Изгорих я… От безумие и печал…

Виж въглените… Как още светят…

Ръми в очите… Тихо съм заспал…

 

Как липсва… Там, облаците бели…

Но късно е… Сърцето тихо спря…

Сега съм пуснат… И прострелян…

Единак във глутница… И без душа…

 

И ще чезна още малко… В сянка…

Ще се превърна после във трева…

За да дочакам… Във утрин ярка…

Да ме погалиш нежно… Със ръка…

© Христо Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??