4.03.2009 г., 19:48 ч.

Без мама 

  Поезия » Друга
954 0 15

Без мама

 

Снегът нагълта хапчета от сажди.

Коминът побеля. Изпъшка.

В кандилото камбана се обажда.

Духът се е смирил. За прошка.

 

Денят мълчи. Земята заскрибуца.

Въжетата издърпват. Празни.

Изтрополяха по ковчега буци.

А на небето днес е празник!

 

И все по-често ще се давя с грешки.

Омесил ги животът. В залъци.

Защо последният ни дъх е пешка,

изгниваща от немощ в памперси?!

 

Заключил се е Бог в причините.

Отвъд не дава да проникна.

Напред - кервана на годините.

Без мама... Трудно. Без реликва.

 

1.03.2009

© Теди Савчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??