3.11.2012 г., 13:44 ч.

Без него 

  Поезия » Любовна
465 0 3

Живяла някога във морски град,

безумно романтична поетеса.

В живота претърпявала обрат,

затуй решила да смени адреса.

 

Решила да започне отначало,

живота си да сложи в ред.

Душата си на стихове отдала,

с поезията крачела напред.

 

Възпявала любови невъзможни,

сами възкръснали от пепелта.

Не вярвала във нищо сложно,

единствено във майката съдба.

 

Душата ù, като вулкан от лава,

изпълнена била с любов гореща.

Копняла с пълни шепи да раздава,

ала любимият не бил насреща.

 

Не я обичал никак този мъж –

използвал я, когато има нужда.

Накрая я напуснал изведнъж...

за обич я намирал някак чужда.

 

Не бил способен на обичане,

харесвал да живее за момента.

Виждал любовта като обричане

и като бреме с дълга кино лента.

 

А поетесата по него полудяла,

не можела без него да живее!

Тя обичта си в стихове възпяла,

но никога не стигнала до нея...

© Надя Уорендър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??