3.12.2019 г., 5:25 ч.

Без свещ и храм. 

  Поезия » Любовна
380 3 3

 

Все някога ще ме забрави този свят.

Когато ще съм немощен и болен. 

Ужасно уморен от тишината. 

Обиден на инат и недоволен. 

Разбира се, че ще умирам сам. 

И после - дълго със отворени очи. 

До попско опело. Без свещ и храм. 

И без да ме изпратиш със сълзи. 

А после със окаляната длан, 

един гробар, лицето ми ще пипне. 

Капакът ще изхлопа. Сбогом, Вам! 

И тежка пръст над мене ще изсипят. 

Така ще си отида. Безучастен. 

Събирал болка за любовни митове. 

И нивга не посял на никой щастие, 

а някакви си безполезни жални стихове. 

Все някога ще свърши моят път. 

До сетния си дъх ще съжалявам, 

че тъй и не докоснах твойта плът. 

Душата ми? Не щя я даже Дявола... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силен стих.
  • Ааа,не! Стига вече! Започваш да ме тревожиш....Прегръдка.
  • Тъгата ти " изтропа" по сърцето ми като черна буца пръст, Дани... Толкова много тъга!!! Младостта ти трябва да се пребори с нея!!! Поводът да усмихнеш живота си е някъде пред теб, достатъчно е да протегнеш ръката си и да отвориш очите на тъжната си душа. Направи го!
Предложения
: ??:??