15.07.2019 г., 0:36 ч.  

Без сълзи и щастие няма 

  Поезия » Любовна, Философска, Друга
815 5 6

Събуждам се рано. Зората е няма.
По покрива дъжд равноделно се стича.
Отново съм същото тъжно момиче
защото без сълзи и щастие няма.

 

Денят ми завихря се в тази измама,
че всичко тече в уж пословичен ритъм.
Но нощем присядам до теб и се питам
защо ли без сълзи и щастие няма?

 

Поглеждаш ме вяло. Светът е за двама?
Затуй ли по навик така те обичам?
А целият свят уморено ми срича,
че всъщност, без сълзи и щастие няма.

 

И може би не е поредната драма,
че имайки щраусът криле, не полита,
а вълците вечер самотни се скитат...
Но зная, без сълзи и щастие няма.

© Миглена Миткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??