11.04.2024 г., 21:16 ч.

Безцветна диета 

  Поезия » За деца
241 3 15

Сашко е добро дете,

ала мрази да яде.

Не опитва даже хляб,

затова е блед и слаб.

Сготвих манджа със спанак.

„Ох, зелено ли е пак?!“,

бърчи вежди моят син.

Хуквам аз към магазин

да му купя две яйца.

- Но жълтъците не ща,

мразя жълтото да ям.

 Боже, как не го е срам!

- Ще ти опека кюфте.

И „кафяво“ не яде!

- На, хапни си плод червен.

- Не, това не е за мен.

- Ето пресен зеленчук.

- Яж си ти салата с лук!

- Ах, ти, малък калпазан!

Има пържен патладжан.

- Тоз отровен цвят лилав...

Знаеш, мамо, че съм прав.

Тъй злоядото дете,

нищо цветно не яде.

Ще опитам аз тогаз

да го храня с райски газ.

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??