16.04.2018 г., 14:28 ч.

Бездомно кученце... 

  Поезия
494 0 0

Бездомно кученце ситни по тротоара.

Крачето болно влачи и скимти.

Минават хора. Гледат безразлично.

Какво ли толкоз! Дребен помияр...

Очичките сълзят. Таят надежда.

Опашката увиснала тъжи.

Къде си, дом?

Стопанино, къде си?

Тълпата подминава и мълчи.

Заети хора. Ледени сърца.

"Виж, мамо! Кученцето болно..."

"Върви, върви!

Защо ли да го гледам – помияр!"

Тече тълпата. Кученцето крета.

Къде ли ще го свари вечерта?

© Мима Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??