23.03.2014 г., 23:55 ч.

Безглаголно стихотворение 

  Поезия
809 0 8

Сива скука, стая, тишина,
самотна дама с празни мисли,
тъжен поглед в една стена,
мечти в главата - чисти.

Статична поза на диван,
тефтер, молив и гума,
на масата компот в буркан
голяма глътка, нито дума.

Избягал ден, пореден с празнота,
захвърлен бял тефтер на пода,
не е живот за сам в самота...
... а двама от една порода.

Усмивки две, ръце и още...
любов, копнеж и смислен ден,
мечти на двама и огън нощем,
далечна самота, значим рефрен.

Звучна тишина, споделен момент
говорещи очи наум...
страстен танц и комплимент,
емоционална експлозия без шум.

23.03.14г.

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??