25.01.2017 г., 16:29 ч.  

Безнадеждно 

  Поезия » Любовна, Строги форми
596 0 2

БЕЗНАДЕЖДНО

 

Пореден ден без светлина в душата моя,

без светлина, защото ти не си до мен.

Пореден ден, от цвят и пъстрота лишен,

пореден ден ще скитам скръбно-сам в безброя.

Ще скитам и ще диря там душата твоя,

ще моля моят път да бъде озарен

от твоя светъл поглед пролетно-зелен

и ще копнея да открия в теб покоя!...

 

Ще копнея, ще се моля, но едва ли

ще се сбъднат тез молитви и мечти,

но едва ли ще открия тих покой…

И макар че с другиго ще бъдеш ти,

ще те чакам под безбройните звезди,

ще те чакам под неспирния порой!...

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??