19.05.2010 г., 23:38 ч.

Безопашатият скитник 

  Поезия » Друга
514 0 4

Куче с рязната опашка

пак из улиците скита

и с походката юнашка

край оградите закрета.

 

Тука с камък го замерят,

там го погнат с пръчка

и бълхите го намират,

и го гони хрътка.

 

Ритнат го хлапета тука,

там го фрасне дядка,

кърлежи го смучат яко -

няма то и миг почивка.

 

Но до нашата врата отмора

сетило най-сетне то

и далеч от злите хора

пак само умира клето.

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??