27.08.2015 г., 18:36 ч.

Безработица 

  Поезия » Гражданска
347 0 0

                                                               Безработица

                             

                                              Много мънкат, други се оплакват,

                                              че няма работа затуй стоят.

                                              Те така очакват -

                                              на тепсия да е поднесат!

                                

                                              Работа има за години сто

                                              и тогава няма да свърши.

                                              За някои няма! Защо?

                                              Зависи кой как е търси!

                                  

                                              Едни безработни, със здраво тяло,

                                              по кафенета и в къщи висят,

                                              ако от мързел ги беше боляло

                                              щеше да охкат, пъшкат и реват.

                                

                                              Други с връзки и роднини

                                              търсят работата така,

                                              да мъждукат в нея до стари години,

                                              а да получават големи блага.

                                

                                              Трети от афери броят пари

                                              като бухали през нощта.

                                              През деня както преди -

                                              божа крави в бюрото по труда.

                                    

                                              Останаха една шепа безработни,

                                              на безработицата лице,

                                              ако бяха малко имотни

                                              може би и те... щеше да пляскат с ръце!?!

                              

                           

                      P.S. Посветено на 25-те % от младите, /според статистиката изнесена в медиите/ на които нито им се учело, нито им се работело!?!    

                                              

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??