28.05.2020 г., 15:41 ч.

Безразсъдство... 2 

  Поезия » Любовна
306 0 0

 

Безразсъдство... 2

 

Искам докато сме млади

в безразсъдство да горим –

Любовта освен наслада,

огън да е, но без дим!...

 

Както нощна пеперуда

гибелната светлина –

ме влече към теб със луда,

безразсъдна бързина...

 

Зная, че от топлината

може моите крила

да не издържат „нататък“...

- Безразсъдно, но ела!...

 

Може ли да поумнеем

някога и да решим

(ако толкоз изтрезнеем!)

повече да не грешим!?...

 

Но не мислиш ли, че тъжно

ще е и за теб, и мен,

а животът ни – откъснат

цвят –  в хербарий изсуше́н!...

 

Експромт / Имало едно време...

 

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??