5.09.2017 г., 7:54 ч.

Безсилие 

  Поезия » Гражданска
299 1 0

Опитваш се с нещо да помогнеш,
опитваш, но оставаш неразбран,
после те сочат с пръст и те съдят,
и удрят, и целият ставаш във рани.

 

Опитваш се човек да го направиш,
говориш му човешки, че сгрешил,
а той насреща се пули и кани,
с поглед наркомански, изтрещял.

 

Накрая оставяш глупакът наивен,
да скита, да броди, да пада в калта.
Слепците усещат, дори да не виждат,
когато се блъснат в бетонна стена.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Димитър Драганов – 28.08.16 г.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??