9.01.2021 г., 20:51 ч.

Безсрочно 

  Поезия » Оди и поеми
472 0 0

 

Поробен в свойте грехове, 
страданията гълтам с шепи. 
И ако някоя, някога дойде, 
дали все още в хола шета?

 

Катеря като шерп живота. 
Все някой придружавам. 
Откраднах някак оборота 
и днес ли още продължавам?

 

Не мога без очи да гледам, 
но аз - безочливият смисъл, 
няма как любов да вземам, 
когато в друго съм орисан.

 

И днес се чудя как добутах 
до тези скръбни времена. 
Дали из вярата се лутах, 
между живота и смъртта?

 

Как искам да те надживея, 
съкровена тайна и мечта 
за безсмъртие след нея, 
когато пак ще долетя.

 

И песен някъде ще почне 
с ритмичен весел тон, 
и ще продължи безсрочно 
към звездите бардовски купон.
 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??